Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

augustus 8, 2011

Vrijwilligerswerk

Filed under: Collega-fotografen, Fotografen — Tags: , — Francis Tilborghs @ 12:16 pm

Een vereniging zoals de NVB draait voor een stuk op vrijwilligerswerk. Mensen die een deel van hun vrijetijd besteden aan het opwaarderen van het beroep van vakfotograaf. Maar ook binnen je eigen fotobedrijf kan je als vrijwilliger je steentje bijdragen aan de locale gemeenschap. Wat brengt het op vraagt u zich misschien af ? Wel, uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die zich onbezoldigd inzetten voor de medemens meer levensvreugde hebben en gelukkiger zijn. Daar kan toch geen miljoen tegen op ? Volgend artikeltje vond ik op de website www.plukjegeluk.be :

Vrijwilligers zijn erg belangrijk en dan ook onmisbaar in onze samenleving. Ze zijn het levende bewijs van solidariteit.  Bovendien help je als vrijwilliger niet alleen een ander, je krijgt vaak heel wat genegenheid terug voor wat je doet. 

 In 2008 toonde een onderzoek aan dat 18 % van de Vlamingen tussen 18 en 75j vrijwilligerswerk verricht. Het blijkt bovendien dat het onbetaalde vrijwilligerswerk de laatste tien jaar met een kwart is toegenomen. Aangezien vrijwilligerswerk een mooie parameter is voor de kwaliteit van een positieve en zorgzame samenleving, is de stijging in het aantal vrijwilligers alvast een mooi gegeven.

 Vrijwilligerswerk levert positieve effecten op: mensen die actief in het verenigingsleven staan, blijken gelukkiger te zijn en genieten van een hogere mate van levenstevredenheid. Voor vele mensen is het ook een verschil tussen eenzaamheid en contact. Vrijwilligerswerk is een bron van echte, gewaardeerde en warme, sociale contacten.

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: