Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

mei 26, 2011

Hoe verhoog ik mijn naamsbekendheid ?

Veel schoon volk op de eerste rij.

De avond over het verhogen van  naamsbekendheid was een schot in de roos, als we dit mogen afleiden uit het grote publiek dat aanwezig was. De aula in kasteel La Motte zat vol tot op de laatste rij en sommigen moesten zelf rechtstaan. Als fotografen zijn we verantwoordelijk voor ons eigen imago en ons eigen merk. Drie topfotografen getuigden gisteren over hoe zij zichzelf verkopen in de media en hoe zij daarmee hun naamsbekendheid een lift geven. Drie fotografen, drie verschillende persoonlijkheden en ook drie verschillende verhalen dus.

Kurt wou zijn uiteenzetting in het Chinees geven, maar gelukkig bracht Nikki hem op andere gedachten.

Kurt Vansteelant bespeelt de media vooral via een sociale invalshoek. Een autistische jongere als stagiair, een project in samenwerking met een woonzorgcentrum en een school, of een bedrijfsbezoek van een aantal studenten in het kader van Open Bedrijvendag. Met alle initatieven zet hij zijn verbondenheid met de locale gemeenschap in de verf. En als Kurt het dan een keer ver weg gaat zoeken, in China bijvoorbeeld, dan nog weet hij de Chinezen te overtuigen naar Zedelgem af te zakken. Weer terug naar de roots dus.

Lucille blikt even achterom naar haar rijk gevulde prijzenkast.

Aan het andere uiterste van het spectrum heeft Lucille Feremans zich een plaats in de media gezocht. Voor haar is Temse te klein. Zij speelt liever in de Champions League op internationaal niveau. Zij is een competitiebeest pur sang en heeft veel ambitie. Deelnames aan internationale wedstrijden en congressen leverden haar een uitgebreid netwerk in het buitenland op. Via dit netwerk haalde zij meermaals de covers van fotomagazines wat haar naamsbekendheid uiteraard ten goede komt. Onrechtstreeks levert dit nieuwe klanten op want ‘wie in de krant komt moet wel goed zijn’. Natuurlijk is dat eerder een perceptie die je creërt bij het grote publiek, maar bij Lucille is het wel degelijk zo dat ze tot de internationale top behoort.

Filip had last van keelkriebels maar voelde zich na een flinke slok Leffe al veel beter.

Filip Santens bevindt zich tussen beide bovenstaande  persoonlijkheden in. Enerzijds zijn de projecten die hij op poten zet, geaard in Aalterse bodem, maar anderzijds heeft hij toch ook wel dat competitieve in zich waardoor hij zich steeds wil meten met zijn collega’s. Met zijn ‘fotoweg’ tijdens de Aalterse Feesten betegelde hij de straat met grote portretten waarmee hij duidelijk maakte dat Fotostudio Santens deel uitmaakt van de Aalterse gemeenschap. Dat is de sociale Filip die aan het werk is. De meer ambitieuse Filip rijgt de prijzen nationaal en internationaal aan elkaar, op zoek naar bevestiging van anderen maar ook naar zelfbevesting. Hij weet die erkenningen ook handig uit te spelen naar zijn kliënteel toe. Een foto van een prijsuitreiking met minister-president Kris Peeters komt steevast in zijn etalage terecht zodat hij weer even ‘the talk of the town’ is.

Ronny Lannoo had een korte handleiding geschreven waarvan iedereen een exemplaar mocht meenemen.

Dan was er nog Ronny Lannoo van Unizo die de do’s en don’t kwam vertellen van het omgaan met de pers. Hoe schrijf je een goed persbericht bijvoorbeeld en wat is het meest optimale tijdstip om het te versturen. Johan Brouwers tenslotte wist ons te melden dat we op de nieuwe website van de vereniging de mogelijkheid hebben om ons profiel en wat foto’s te plaatsen.

Johan Brouwers kreeg er zowaar een slap handje van.

Na de uiteenzettingen werd er nog nagepraat in de bar boven. Het valt mij op dat daarbij bijzonder veel Leffe wordt geschonken. Misschien moeten we die paters eens aanspreken om structurele sponsor van de vereniging te worden…

Advertisements

1 reactie »

  1. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
    Is this a paid theme or did you modify it yourself?
    Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days.

    Reactie door wedding Photography melbourne — september 29, 2012 @ 5:22 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: