Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

maart 21, 2011

Unizo KMO-barometer 1ste kwartaal 2011

Filed under: Barometer — Tags: — Francis Tilborghs @ 12:12 pm

De vorige KMO-barometer van UNIZO kende in december 2010 nog een ontgoochelende inzinking, maar in maart 2011 noteren we opnieuw een bescheiden heropleving tot 101 punten. Hoge inflatie en energieprijzen kunnen blijkbaar het voorzichtige optimisme van de KMO’s over de economische situatie niet drukken en er wordt ook weer aangeworven, zo blijkt uit de driemaandelijkse online conjunctuurenquête van UNIZO.

Het was wachten tot de zomer van 2010 om voor het eerst in lange tijd weer een gezonde conjunctuurscore op te tekenen van 101. Na een inzinking in december stijgt de barometer nu opnieuw tot datzelfde peil. Ondanks de onrust over de energieprijzen, de hoog oplopende inflatie én het wereldrecord ‘besturen zonder regering’ tonen meer en meer KMO’s zich relatief tevreden over de economie.

De omzet van de KMO’s voor de voorbije drie maanden bleef met een deelindex van 102 zo goed als stabiel: 37% heeft meer werk dan vorig kwartaal, 24% minder. Maar de index die de verwachte omzet voor de komende maanden aangeeft maakt wel een behoorlijke sprong, van 103,9 naar 105,5 punten: 46% van de KMO’s verwacht de komende maanden meer werk, maar de perspectieven op tewerkstelling blijven grosso modo hetzelfde als bij vorige enquête: 23% denkt het volgende kwartaal meer mensen tewerk te stellen.

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: