Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

februari 11, 2011

Verslag FEP-Congres in Lyon : dag 1

Filed under: Collega-fotografen, evenement, FEP - QEP — Tags: , , , , — Francis Tilborghs @ 12:45 pm

Van 6 tot 8 februari was de modernistische congreshall van de stad Lyon de thuishaven voor het tweejaarlijkse FEP-congres. Van overal in Europa kwamen honderden fotografen samen om kennis te maken met collega’s en hun werk, of om oude vriendschapsbanden terug aan te halen. De volgende dagen geven wij hier op dit blog het relaas van deze driedaagse. Vandaag dus dag 1…

Niemand minder dan Pierre Delaunay, de enige Franse master fotograaf van het ogenblik, mocht de aftrap geven. Zijn fotografie vertelt het verhaal van geboorte, liefde en dood. Pierre is in Frankrijk erg geliefd door de vele workshops die de man aan zijn collega’s geeft. Zijn presentatie werd afgesloten met een staande ovatie van het publiek. Als begin kon dit tellen.

 

Wie van actiefotografie houdt, moet zeker fan zijn van het werk van de Oostenrijker Peter Mathis. Zijn adembenemende beelden van bergbeklimmers, motorrijders en skiërs neemt hij soms met gevaar voor eigen leven. Fotograferen tegen 130km/u op het passagierszitje van een moto met de rug in de rijrichting bijvoorbeeld. Of 20m boven de grond bengelend aan een touw tegen een rotswand.  Liever hij dan ik, dacht ik bij het zien van de foto’s. Het leverde de man wel een Master QEP op.

COPYRIGHT PETER MATHIS

Copyright Peter Mathis

 

De Spaanse Belén Caballero Sanchis sloot de dag af. ‘I live not OFF photography but WITH photography’ wist ze te vertellen. Je staat met fotografie op en je gaat er mee slapen. In haar beelden speelt ze voortdurende met licht en schaduw en creërt ze een diepte die haar een master-titel in zwangerschaps- en babyfotografie opleverde. Mooi om zien waren haar bruidsreportages in de studio. Ze bewees daarmee dat portretsessies met trouwkoppels niet noodzakelijkerwijs op locatie dienen te gebeuren.

COPYRIGHT BELEN CABALLERO SANCHIS

Copyright Belen Caballero Sanchis

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: