Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

december 5, 2010

60 kaarsjes voor de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen.

Filed under: Collega-fotografen, evenement, Reportage — Tags: , , , , — Francis Tilborghs @ 11:14 pm

We hebben er met z’n allen lang naar uitgekeken, en eindelijk was het dan zover. Met meer dan 300 fotografen zakte we op 5 december af naar de schouwburg van de Antwerpse Luchtbal voor ons verjaardagsfeest. Bijna niemand wist vooraf wat er op het programma stond. Wie zijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en,  zoals ondergetekende, bij Peggy polste om te vragen wat ons te wachten stond, kreeg het simpele antwoord ‘Ik weet het ook niet’ te horen. En dus vielen we deze middag van de ene verrassing in de andere.  Als opener kregen we van Filip Santens, Lucille Feremans, Kris Venmans en Roland Van Rompaey een medley te horen van liedjes met als thema ‘kijken, zien en ogen’.

Hun optreden werd gevolgd door collega-fotografen die blijkbaar meer kunnen dan alleen maar fotograferen. Els Huart gaf meerdere nummers ten beste, maar vooral haar interpretatie van ‘Diamonds are forever’ was pakkend.   De beroepsvereniging heeft vanaf nu dus haar eigen Shirley Bassey.

Copyright Piet Van den Eynde

Copyright Piet Van den Eynde

Ook Geert Vandenbroeck liet zien dat hij meer is dan een beeldenmaker. In een vorig leven blijkt hij muzikant geweest te zijn. Zijn begeleiding op dwarsfluit stond als een huis, evenals zijn stem. Tijdens de vertolking van ‘de fotografie’ van De Nieuwe Snaar, galmde zijn warme timbre tot achter in de Schouwburg. Ook één van de gitaristen trouwens was begenadigd met een mooie krachtige stem. Kwinten Verspeurt ruilde zijn camera voor een drumstel en gaf van jetje terwijl hij aan de lastigste klanten van de voorbije week dacht.

Copyright Piet Van den Eynde

Copyright Piet Van den Eynde

Natuurlijk waren er ook veel foto’s en filmpjes uit de oude doos te zien. Beelden die her en der uit bestofde archieven werden gehaald en een nieuw leven kregen in de fantastische montages van Danny Migalsky.

Bij een verjaardagsfeest horen natuurlijk speeches. Nikki had haar netwerk aangesproken met als gevolg dat Karel Van Eetvelt en minister-president Kris Peeters ons kwamen toespreken. Peeters had het over de kwaliteit van de Vlaamse fotografie die tot ver buiten in het buitenland gewaardeerd wordt.  En dat we daar terecht fier over mogen zijn.

Copyright Piet Van den Eynde

Karel Van Eetvelt maakte ons duidelijk dat er weinig of geen beroepsverenigingen zijn die zo hecht aan mekaar hangen als deze van de fotografen. Dat we een club van vrienden zijn met veel enthousiaste vrijwillige medewerkers is voor een groot deel de verdienste van Nikki Huts. Dat werd ook nog eens aangehaald in het woordje van onze voorzitter Bruno Vetters. Als dank hiervoor werden zij en echtgenoot Norbert in de bloemetjes gezet en kregen ze een staande ovatie van het publiek. Nikki probeerde zich kranig te houden, maar gaf uiteindelijk de waterlanders toch de vrije hand.

Tot slot waren er nog de prijsuitreikingen voor de QEP’s en MQEP’s van 2010 uit handen van de minister-president. De winnaar van de fotowedstrijd met 60-jarige modellen ging naar Kurt Van Steelant.  Proficiat Kurt.

Tot slot werd de aanwezige gasten een glaasje bubbels en iets hartigs aangeboden.  Tijd om na te praten over de show en om herinneringen aan vroeger op te halen.

Copyright Piet Van den Eynde

Copyright Piet Van den Eynde

Copyright Piet Van den Eynde

Copyright Piet Van den Eynde

Met dank aan Piet Van den Eynde voor de snelle levering van zijn beelden. De volgende dagen zullen er nog foto’s volgen op dit blog en op de website van de beroepsvereniging.

Francis

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: