Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

oktober 24, 2010

Yves Nevens krijgt QEP-uitgereikt in Denderleeuw

Filed under: Collega-fotografen, evenement, FEP - QEP — Tags: , , — Francis Tilborghs @ 4:41 pm

Bijberoepers zijn niet altijd beunhazen. Soms kunnen ze zelfs goed fotograferen. Zo goed dat ze meekunnen op internationaal niveau en zich QEP kunnen noemen. Yves Nevens is hier een sprekend voorbeeld van. Op 22 oktober kreeg hij zijn diploma uitereikt door de burgervader van Denderleeuw in het bijzijn van talrijke collega’s en vrienden.

Copyright Francis Tilborghs

Peggy Deneve sprak het welkomswoord in naam van de Nationale Vereniging van Fotografen. Ze deed dit heel vlot waardoor ze in de toekomst waarschijnlijk meer zal gevraagd worden voor dit soort speeches. Ere-lector Jan Devijver van Narafi, oudleraar van Yves, ging in zijn toespraak terug naar de studententijd van het feestvarken. Zijn ijver en drang naar perfectionisme vielen toen al op. Nevens is ook een bedachtzame fotograaf : eerst denken en dan op de ontspanknop duwen.

Copyright Francis Tilborghs

‘Peter’ Carl Lapeirre blikte terug op de eerste ontmoeting. De foto’s die Yves hem had voorgelegd werden rechtvaardig maar een beetje té kritisch bekeken waardoor Nevens moedeloos terug huiswaarts reed. Maar in plaats van de camera aan de wilgen te hangen, beet hij door en schaafde hij verder aan zijn techniek. Met een QEP-award als gevolg.

Copyright Francis Tilborghs

Tot slot kwam Yves zelf aan het woord. Het talrijk opgekomen publiek vernam dat hij eerder voldoening vond in het portretteren van mensen op locatie dan in de studio. Het is alleszins een grotere uitdaging om in een onbekende omgeving en met weinig beschikbare tijd toch iets moois te maken. Er volgde een uitgebreid dankwoord en verschillende personen werden letterlijk in de bloemetjes gezet.

Copyright Francis Tilborghs

Copyright Francis Tilborghs

Copyright Francis Tilborghs

Copyright Francis Tilborghs

Deze Europese onderscheiding voor portretfotografie is zeker niet het laatste wapenfeit van de Denderleeuwenaar. Hem kennende zal hij de lat steeds hoger leggen. Een volgende QEP-award behoort dus tot de mogelijkheden. Dat Peggy Deneve maar alvast haar volgende speech begint te schrijven.

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: