Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

oktober 23, 2010

Marketingles bij Kris Van den Bosch in Langdorp

Filed under: Collega-fotografen, evenement, Marketing — Tags: , , , — Francis Tilborghs @ 3:20 pm

Onze beroepsverening organiseerde samen met Syntra Vlaanderen 4 regionale avonden over marketing in het digitale tijdperk. Na Heusden-Zolder en Zedelgem stond Greet Maris op 11 oktober de fotografen te woord in Langdorp. Greet onderzocht samen met Jochen Cloetens de communicatie en de branding bij beroepsfotografen. De resultaten van haar 100 paginalange analyse kwam ze voorstellen in Fotostudio Van den Bosch.

Copyright Francis Tilborghs

Wil je een goede communicatie met de klant, dan moet je weten wie je klant is. Het bepalen van de doelgroep is dan ook erg belangrijk. Je boodschap wordt daaraan aangepast. Het is erg belangrijk je unieke eigenschappen in het zonnetje te zetten. Waar sta je voor als ‘merk’ ? Als voorbeelden werd de vrolijke huwelijksfotografie van Weddings by Lily aangehaald, alsook het ‘Squeeze the lime’ concept van Bert Stefanie & Co. Ze etaleren duidelijk hun expertise (strobisme), ze komen over als de ‘guys next door’ en hebben een duidelijke filosofie (Learn Inspire Motivate Experiment).

Copyright Francis Tilborghs

In het tweede deel van de voordracht werden de websites van de aanwezigen besproken. Greet Maris bekeek de sites als ‘klant’ en bleef meestal op haar honger zitten op vlak van informatie. Veelal wordt er niet verteld hoe de manier van werken is en wat het kost.  Vooral het vermelden van tarieven ligt blijkbaar gevoelig in fotoland.

Nadien werden we nog getrakteerd op een natje en een droogje in de prachtige fotogalerij van Kris Van den Bosch. Er werd nog wat gediscussieerd over de talrijke tips die Greet ons gaf. Toen we huiswaarts keerden was het dan ook middernacht nabij.

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: