Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

maart 31, 2010

Peterschapsgroep ‘langer gevestigden’ komt samen bij Studio Vansteelant

Filed under: Collega-fotografen — Tags: , — Francis Tilborghs @ 9:22 am

Foto Philippe Veldeman

Wow …

Met deze reactie kwamen de deelnemers één voor één de studio binnen gestapt. Je hebt ogen te kort, deze ruimte heeft alles wat je verwacht van een professionele studio, hoog, breed, lang, verschillende niveaus, grote witte limbowand, garagepoort, sanitair, zitruimte, bureel, keuken, en veel, heel veel materiaal …..

Na deze eerste indrukken ben je automatisch geneigd om heel erg goed te luisteren naar het verhaal achter dit alles. Aandachtig volgden we dan ook de voorstelling die Kurt gaf. De initiatieven die van deze onderneming uitgaan, op zeer verschillende vlakken, zijn bewonderenswaardig, daar was iedereen het mee eens. Ook de resultaten mogen gezien worden, om het voorzichtig uit te drukken. Kurt is een beetje van alle markten thuis en blijft daarbij toch zeer bescheiden.

Of té bescheiden, moeten we zeggen.

De man werkt de hele week door, niet alleen voor zichzelf en zijn zaak, maar ook nog voor anderen, op vrijwillige basis dan nog wel. Hoedje af. En bedankt voor de inkijk !

De ‘moeheid’ die Kurt echter zelf aangaf, de zorgen, de onzekerheden waarmee hij dag in dag uit af te rekenen krijgt, lieten een ander licht schijnen op het hele verhaal.

Kurt was oprecht en eerlijk om toe te geven dat de investeringen zwaar wegen en dat, in de huidige omstandigheden, het niet voor de hand liggend is om zorgeloos in te dommelen na een lange werkdag.

Enkele hoofden knikten zeer spontaan, zeer bevestigend. Tips en advies gingen over en weer. Vrijblijvend. Alsof iedereen Kurt een hart onder de riem wou steken. En dat doet deugd om dit op te merken tijdens een bijeenkomst van concullega’s.

Wij wensen Kurt nog vele succesvolle jaren toe en hopen dat zijn inspanningen beloond mogen worden. Het was voor ons in elk geval een inspirerend verhaal.

Tekst : Rik De Brauwer – Foto : Philippe Veldeman

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: