Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

december 29, 2009

Tom Jones is beste fine art fotograaf van Europa

Filed under: Collega-fotografen, evenement — Tags: , — Francis Tilborghs @ 1:47 pm

Ik dacht dat Tom Jones een zanger was. Blijkbaar is er ook een fotograaf met zo’n klinkende naam. Meer nog, er zijn er meerdere. Toen ik op zoek ging naar de site Jonesphotography.com, kwam ik uit bij een Amerikaan uit Kansas City. Die kon natuurlijk nooit een wedstrijd gewonnen hebben met de naam ‘FEP European Fine Art Photograph of the year’. Wie deze wedstrijd wel won, was de Belgische Tom Jones uit Knokke. Zijn werk valt te bekijken op www.sylviajones.be. Heeft Tom last van een dubbele entiteit ?

Met onderstaand beeld van een golfbreker aan de Belgische kust ging Tom 550 andere fotografen voor. Het beeld valt op door soberheid en evenwicht. De gure sfeer ook die wordt weergegeven door een koud blauw en een somber grijs. Verder is er de beweging van het water, of is het zand, over de golfbreker dat het beeld zo interessant maakt. Onder de 10 finalisten waren er 5 Belgen : Tom Jones, Gio Versyck, Lucille Feremans, Jan Darthet en Johan Brouwers. Vaste waarden dus.

De FEP zocht ook nog naar de European Photographer of the year. Ook hier vielen voor ons ‘Bekende Vlamingen’ in de prijzen : Kurt Van Steelant, Carl Lapeirre, Filip Santens, Danny Migalski en terug Tom Jones. Onder hen een aantal veelwinnaars dus waarvan ik denk dat ze binnenkort een groothandel in kaders kunnen beginnen. Waar blijft een mens op den duur al die diploma’s steken  ? De titel van ‘Photographer of the year’ ging naar de Spanjaard José Luis Guardia Peinado.

Donderdag 17 december laatstleden werden de trotse winnaars ontvangen in het Antwerps Fotomuseum om hun trofeeën in ontvangst te nemen.

Foto’s : Johan Brouwers

Naast hun diploma genieten de winnaars ook de eer dat hun werk tentoongesteld wordt in het Fotomuseum om daarna Milaan, Moskou, Lissabon en Madrid aan te doen. En zoiets is natuurlijk de kers op de taart. First we take Manhattan, then we take Berlin !

Meer beelden kan je zien op de server van Kris Coppieters : www.PHOTOVALLEY.com/FEP

FT

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: