Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

december 9, 2009

Peterschapsgroep Carl Lapeirre komt samen in Tienen

Filed under: Collega-fotografen, evenement — Tags: , — Francis Tilborghs @ 1:32 pm

Ongeveer één maal per maand komt een groep leergierige fotografen samen onder leiding van Carl Lapeirre.  In het kader van een peterschapsproject maken ze tijd vrij om bij te leren en nieuwe ideeën op te doen. Afgelopen maandag was de fotostudio van Steven Massart the place to be. Steven werkte drie jaar aan zijn nieuwe woonst, maar het resultaat mag er zijn. Bij het binnenkomen wandel je door een mooie fotogallerij. De studio zelf is toepasselijk aangekleed in zwart en wit.

Steven Massart geeft uitleg bij zijn manier van werken.

Carl Lapeirre kreeg enthousiaste assistentie van Jürgen Doom die bij de diverse belichtingsopstellingen goochelde met diafragma’s, iso’s en aantal stops. Snoots, grids en beautydishes verhuisden heen en weer op zoek naar de ultieme belichting. Carl zelf toonde dat meesterschap dikwijls schuilt in soberheid. Met één softbox (of moet ik zeggen een halve ?) maakte hij een stijlvol duoportret van Steven en echtgenote Iris. Hieronder zie je Carl tijdens een uiteenzetting over lichtmeters. Misschien denkt u dat Hilde Nossin en Gertrude Vandeperre, de twee dames op de voorgrond, in slaap vallen van verveling. In werkelijkheid zijn ze gewoon heel erg diep aan het nadenken. En dat het meisje op het portret achter Carl teken doet dat hij moet zwijgen, is louter toeval.

Carl Lapeirre over lichtmeters en aanverwante toestanden.

Tot slot werd er bij een broodje en een glaasje nog heftig gediscussieerd over wat was, wat is en wat ooit zou moeten zijn. Eén ding was duidelijk : plannen zijn er genoeg. Nu nog de tijd vinden om ze te verwezenlijken.

Advertisements

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: