Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

december 3, 2009

V – R = S

Filed under: Marketing — Tags: — Francis Tilborghs @ 11:29 am

V – R = S, het lijkt een wiskundige formule maar het is een wet uit het dagelijkse leven :

VERWACHTING KLANT – REALITEIT = SHIT

Als de verwachting van de klant groter is dan wat hij ontvangt in realiteit, dan creër je shit. Dat is in essentie de boodschap die ik onthoud uit het verhaal van Sandra uit Wijnegem. Voor diegenen die het niet gevolgd hebben, nog even de essentie.  Een klant van Sandra wil na een fotoshoot de onbewerkte beelden op CD  ontvangen. Al dan niet tegen een bepaalde prijs. Sandra wil echter alleen een afgewerkt product afleveren en komt dus in conflict met de mijnheer of mevrouw aan de andere kant van de balie. De verwachting bij de klant lag dus hoger dan wat hij in werkelijkheid kon krijgen. Hij dacht vooraf een CD met ruw materiaal te kunnen ontvangen terwijl dat in realiteit niet zo is. Dikke shit dus.

Moraal van het verhaal : goeie afspraken maken goeie vrienden… en goeie klanten. Laten we er voor zorgen dat onze klanten vooraf reële verwachtingen hebben van ons werk. Dat bespaart ons een hoop ellende nadien.

Advertisements

1 reactie »

 1. Ik heb daarom volgende aan mijn verkoopsvoorwaarden toegevoegd en ook op de website geplaatst:

  “In Studio B3 wordt gewaakt over de kwaliteit van het geleverde werk. Gezien er in de meeste gevallen onvoldoende eindcontrole is over de kwaliteit van fotoprints, vergrotingen, canvassen en andere producten van (online) consumenten-afdrukdiensten, worden digitale bestanden in hoge resolutie in geen geval meegegeven of verkocht aan de klant (met uitzondering van editoriaal werk). Studio B3 werkt met een vaklabo dat de beste kwaliteit levert en voor die kwaliteit komt u toch bij de vakfotograaf, of niet soms?

  Wat u wel krijgt, is een selectie van de beste foto’s in voldoende hoge resolutie om te tonen in uw digitale fotokader of te delen op social networking websites.”

  Groetjes,
  Geert

  Reactie door Geert Vanden Broeck — februari 11, 2010 @ 3:44 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: