Blog voor leden van de beroepsvereniging van fotografen

november 22, 2009

Vakcolor lanceert ‘Het FotoBoek’

Filed under: evenement — Tags: , — Francis Tilborghs @ 3:23 pm

Zondag 22 november deed de roadshow van Vakcolor de Martinushoeve in Halle-Zoersel aan. Op het programma stond o.a. de voorstelling van Het FotoBoek. Dit is een portaalsite waarop kandidaat-trouwers hun huwelijksfotograaf kunnen kiezen. ‘De zoveelste’ hoor ik u al zeggen. En toch weet Vakcolor haar klanten een uniek concept voor te leggen. Op het eerste scherm kiezen de trouwers hun favoriete stijl (romantisch of eigentijds modern) en hun regio. Op basis van deze selecties krijgen zij het werk van een aantal fotografen te zien. Geen losse foto’s, maar voorbeelden uit hun huwelijksalbums. Het concept onderscheidt zich hierin dat het trouwkoppel de naam van de fotograaf niet te zien krijgt. Zij kiezen dus enkel en alleen op basis van de fotografie. Vakcolor speelt de gegevens van het verliefde paar door aan de geselecteerde fotografen. Het is dan aan ons om de mensen te contacteren en te zien of het ook persoonlijk klikt met het paar. Het eerste jaar is de applicatie gratis, vanaf het tweede jaar wordt een jaarlijkse bijdrage van ongeveer 100 euro vooropgesteld. Men verwacht Het FotoBoek te kunnen introduceren omstreeks januari/februari eerstkomende.

foto Vakcolor Road Show - Copyright Francis Tilborghs

Met dit initiatief laat Vakcolor zien dat ze meer wil zijn dan zomaar een leverancier van fotoboeken. Het profileert zich als een partner van fotografen die meedenkt met haar klanten.

Nieuw is ook dat in de toekomst een 11de fotoboek gratis wordt aangeboden.  Hier zijn 2 voorwaarden aan verbonden. Primo dient u vooraf 10 identieke formaten te hebben besteld, en secundo dienen deze fotoboeken via Album Design Pro samengesteld en besteld te zijn geweest.

foto Vakcolor Road Show - Copyright Francis Tilborghs

Tot slot is er ook nog het nieuwe Foto Preview Pro waarmee u hoge resolutiebeelden op een server kan plaatsen. De eindconsument kan hierop zijn nabestellingen plaatsen. Vakcolor zorgt voor de afwerking en verzending naar de plaatselijke fotograaf of naar de eindconsument.

Wie van al deze nieuwigheden honger had gekregen, kon zich te goed doen aan een uitgebreid en verzorgd buffet. En uiteraard was dit evenement ook een unieke gelegenheid om met collega’s over het reilen en zeilen in onze sector te praten.

foto Vakcolor Road Show - Copyright Francis Tilborghs

foto Vakcolor Road Show - Copyright Francis Tilborghs

foto Vakcolor Road Show - Copyright Francis Tilborghs

Copyright tekst en fotografie Francis Tilborghs

Advertisements

1 reactie »

  1. Bedankt voor de mooie woorden Francis.

    Reactie door Els — november 24, 2009 @ 7:31 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: